Loading
burger cart

Besteloverzicht

Ga verder naar gegevens ->
Welke afvalcontainer past bij mijn bedrijf?

Als ondernemer produceer je dagelijks allerlei soorten afval. Of het nu gaat om papier, plastic, of restafval: het is belangrijk om dit afval op een efficiënte manier af te voeren. Dat scheelt niet alleen kosten, maar draagt ook bij aan duurzaam ondernemen. Bij Rolbakkie bieden we een breed scala aan rolcontainers voor bedrijfsafval, maar hoe kies je nu de juiste? We leggen je uit welke container het beste past bij jouw bedrijf, gebaseerd op het type en de hoeveelheid afval die je produceert.

Bedrijfsafval

edrijfsrestafval is afval dat je niet makkelijk kunt scheiden voor recycling, zoals gemengd verpakkingsmateriaal of vervuild papier. Het is belangrijk om dit type afval apart in te zamelen, zodat je geen problemen krijgt met andere afvalstromen en het afval op een verantwoorde manier kan worden verwerkt.

Welke container heb je nodig?

Voor bedrijfsrestafval kun je kiezen uit containers van 240, 660, 1000 of zelfs 1100 liter. Kleine bedrijven komen vaak goed weg met een 240-liter container, terwijl grotere bedrijven beter af zijn met een 1100-liter container. Zo hoef je niet te vaak je afval op te laten halen.

Papier en Karton

Werk je op een kantoor of in een winkel? Dan heb je waarschijnlijk te maken met aardig wat papier en karton, zoals verpakkingen of oude documenten. Door dit apart in te zamelen, draag je bij aan recycling én verlaag je je afvalkosten.

Welke container heb je nodig?
Een rolcontainer van 240, 660, 1000 of 1100 liter is vaak voldoende voor papier en karton. Maar werk je in een groot bedrijf dat dagelijks veel karton verwerkt, bijvoorbeeld een magazijn of supermarkt? Dan is een grotere 1100-liter container ideaal.

Plastic Afval

Plastic is in veel bedrijven een groot onderdeel van het afval, vooral als je veel verpakkingsmateriaal gebruikt. Door plastic apart in te zamelen, help je niet alleen bij het recyclen, maar voorkom je ook dat het bij het restafval terechtkomt. Dat scheelt weer in de kosten!

Welke container heb je nodig?
Voor plastic afval kun je kiezen uit containers van 240, 660 of 1100 liter. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid afval die je dagelijks produceert. Als je werkt in een magazijn of een productieomgeving, is een grotere container vaak de beste optie.

Glasafval

Heb je een horecazaak zoals een café, restaurant of bar? Dan heb je vast regelmatig te maken met glasafval. Flessen en potten zijn goed recyclebaar, maar het is wel belangrijk om ze apart in te zamelen.

Welke container heb je nodig?
Voor glasafval bieden wij de 240 liter rolcontainer aan. Door de frequentie te verhogen kan je bedrijf meer glasafval laten afvoeren in een kortere tijd.

Organisch Afval (Swill)

Heb je te maken met veel voedselresten of ander organisch afval? Bijvoorbeeld als je in de horeca werkt of een kantine beheert? Dan is het slim om ook dit afval apart in te zamelen, zodat het verwerkt kan worden tot compost of biogas.

Welke container heb je nodig?
Voor organisch afval bieden we een container van 120 liter. Voor een klein restaurant of een kantine is een 120-liter container meestal voldoende. Vanwege hygienische redenen is het goed om een 120 liter te gebruiken en regelmatig te legen om te voorkomen dat er ongedierte op afkomen en stank ontstaat.

Hoe vaak moet je afval worden opgehaald?

Naast het kiezen van de juiste container, is het belangrijk om te bepalen hoe vaak je het afval wilt laten ophalen. Dit hangt af van de hoeveelheid afval die je produceert. Bij Rolbakkie kan je kiezen voor flexibele ophaalfrequenties, van wekelijks tot maandelijks. Wil je advies? Maakt gebruik van onze keuzehulp om je op weg te helpen.

Welke afvalcontainer past bij jouw bedrijf?

Welke afvalcontainer je nodig hebt, hangt af van de soorten afval en de hoeveelheid die je bedrijf produceert. Of je nu papier en karton, plastic en drinkverplakkingen (PD), glas, archief of organisch afval hebt: bij Rolbakkie hebben we altijd een container die bij jouw behoeften past. Door het afval te scheiden, bespaar je kosten en draag je ook nog eens bij aan een beter milieu.

 

 

 

 

Bekend van

QMusic

Regelmatig kunt u onze radio commercial horen op Qmusic. Met Rolbakkie heeft u uw bedrijfsafval op rolletjes! Gratis geplaatst door heel Nederland met een voordelig maandtarief.

Partner van

Bouwbakkie

Bouwbakkie plaatst afvalcontainers door heel Nederland, voor 23:59 besteld? De volgende werkdag geleverd. Meer dan 30.000 klanten waarderen Bouwbakkie gemiddeld met een 9.2!