Loading
burger cart

Besteloverzicht

Ga verder naar gegevens ->
Hoe bedrijven hun plastic afval kunnen reduceren en recyclen

Plastic afval is een groot probleem voor veel bedrijven. Of het nu gaat om verpakkingen, plastic bekers, folie of ander plastic materiaal, het stapelt zich snel op. Gelukkig zijn er verschillende manieren om plastic afval te verminderen én te recyclen. In deze blog geven we je handige tips om je plastic afval te reduceren en vertellen we je hoe Rolbakkie.nl je kan helpen met passende plastic recycling containers voor efficiënt en verantwoord afvalbeheer.

Waarom plastic afval reduceren belangrijk is

Plastic is één van de meest vervuilende materialen, omdat het heel langzaam afbreekt en schadelijk is voor het milieu. Het verminderen en recyclen van plastic afval biedt daarom niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor jouw bedrijf. Door minder plastic afval te produceren, kun je kosten besparen op afvalverwerking en je duurzaamheidsdoelen bereiken.

5 tips om plastic afval te verminderen

  1. Gebruik herbruikbare alternatieven Vervang wegwerpplastic zoals bekers, borden, bestek en rietjes door herbruikbare varianten. Dit kan op de werkvloer al een groot verschil maken. Denk aan glazen, mokken en metalen rietjes. Het gebruik van herbruikbare producten vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar zorgt ook nog eens voor een professionelere uitstraling.

  2. Kies voor verpakkingen van gerecycled materiaal Als je in de logistiek of retail werkt, heb je waarschijnlijk te maken met veel verpakkingsmateriaal. Kijk of je leveranciers kan vinden die duurzame, gerecyclede verpakkingen aanbieden. Dit verlaagt de vraag naar nieuw plastic en stimuleert het gebruik van gerecyclede materialen.

  3. Koop in bulk Door producten in grotere hoeveelheden in te kopen, verminder je de hoeveelheid plastic verpakkingen. Dit geldt voor allerlei bedrijfsbenodigdheden, zoals schoonmaakmiddelen of kantoorartikelen. Bulkverpakkingen gebruiken minder plastic en genereren minder afval.

  4. Optimaliseer je productieprocessen Voor bedrijven in de productie-sector kan een herziening van het productieproces helpen om de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van overtollige plastic verpakkingen, of het optimaliseren van het gebruik van grondstoffen om verspilling te voorkomen.

  5. Moedig medewerkers aan om plastic afval te scheiden Maak het makkelijk voor je medewerkers om plastic afval te scheiden. Plaats op strategische plekken plastic afvalcontainers en zorg ervoor dat iedereen weet wat wel en niet bij het plastic afval hoort. Dit bevordert recycling en vermindert de hoeveelheid restafval.

Plastic recyclen: hoe werkt het?

Het recyclen van plastic houdt in dat plastic afval wordt ingezameld, verwerkt en vervolgens omgezet in nieuwe producten. Het recyclen van plastic biedt niet alleen milieuvoordelen, maar kan ook kosten besparen doordat je restafval vermindert en minder vaak een afvalcontainer hoeft te legen.

Bij Rolbakkie.nl kan je kiezen uit diverse plastic recycling containers, afhankelijk van de hoeveelheid plastic afval die je produceert. Het apart inzamelen van plastic afval maakt recycling makkelijker en helpt jouw bedrijf op weg naar duurzamer afvalbeheer.

De juiste container voor jouw plastic afval

Bij Rolbakkie bieden we verschillende containers aan voor het inzamelen van plastic afval. Dit maakt het eenvoudiger om plastic te scheiden en op een efficiënte manier te laten recyclen. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die je produceert, kun je kiezen uit de volgende formaten:

  • 240-liter container: Ideaal voor kleine bedrijven of kantoren die beperkte hoeveelheden plastic afval produceren.
  • 660-liter container: Geschikt voor middelgrote bedrijven met meer verpakkingsmateriaal of productiefaciliteiten.
  • 1100-liter container: Perfect voor grotere bedrijven of locaties waar dagelijks veel plastic afval vrijkomt, zoals magazijnen of productiebedrijven.

Door het apart inzamelen van plastic afval, help je niet alleen bij het recyclen, maar bespaar je ook op de kosten voor het afvoeren van restafval.

Naar plastic rolcontainers

Rolbakkie helpt je met verantwoord afvalbeheer

Bij Rolbakkie.nl begrijpen we dat elk bedrijf anders is en daarom verschillende afvalbehoeften heeft. Of je nu op zoek bent naar een kleinere container voor plastic afval of juist grotere volumes wilt verwerken, wij hebben een passende oplossing. Onze flexibele ophaalfrequenties zorgen ervoor dat je nooit met volle containers blijft zitten of plan een extra lediging in wanneer je een keer meer plastic afval hebt.

Kleine aanpassingen, groot verschil

Plastic afval verminderen en recyclen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een paar simpele aanpassingen in je bedrijfsprocessen kun je al een groot verschil maken. Door plastic apart in te zamelen en gebruik te maken van de juiste containers, draag je bij aan een duurzamere wereld én optimaliseer je je bedrijfsafval. Bij Rolbakkie.nl helpen we je graag om de juiste keuzes te maken voor verantwoord afvalbeheer. Gebruik de keuzehulp om te ontdekken welk formaat bij jouw bedrijf past.

Bekend van

QMusic

Regelmatig kunt u onze radio commercial horen op Qmusic. Met Rolbakkie heeft u uw bedrijfsafval op rolletjes! Gratis geplaatst door heel Nederland met een voordelig maandtarief.

Partner van

Bouwbakkie

Bouwbakkie plaatst afvalcontainers door heel Nederland, voor 23:59 besteld? De volgende werkdag geleverd. Meer dan 30.000 klanten waarderen Bouwbakkie gemiddeld met een 9.2!